0e4d557

Ingrid Philomeen is grafisch en ruimtelijk ontwerper. Zij heeft gestudeerd aan de HKU, visuele communicatie. Na een stage bij N.A.P. en de NOB, design & postproduction is zij in 1994 afgestudeerd en gestart met ontwerpwerk. 

Onder de vlag Fosfor ontwerp werk ik aan opdrachten en werk ik, indien nodig, samen met specialisten uit mijn netwerk; illustratoren, tekstschrijvers, journalisten, communicatiestrategen, fotografen, online specialisten en webdesigners.

Fosfor ontwerp kan daardoor de regie voeren over diverse trajecten: conceptontwikkeling, art direction, communicatie-advies en projectmanagement. Deze manier van werken maakt het mogelijk om voor iedere opdrachtgever en elk afzonderlijk project maatwerk te bieden.

Ik word van veel opdrachten enthousiast maar het ontwerpen en ontwikkelingen van visuele identiteiten en (info)graphics voor organisaties zoals: huisstijlen – tools voor veranderprogramma’s – praatplaten – routing –  beeldtaal/pictogrammen, vind ik de grootste uitdaging. Bij de ruimtelijke opdrachten heb ik vaak te maken met het doorvoeren van de huisstijl bij een concept voor de inrichting van een ruimte of evenement. Maar ook voor het ontwerpen van een tentoonstelling of ontmoetingsplek/informatiepunt word ik graag uitgenodigd om mee te denken.

Hoe complexer de vraag, hoe groter de uitdaging is om informatielagen in kaart te brengen. Met het ontwikkelen en formuleren van een aansprekende vertaalslag, (samen) een sterk ontwerp neerzetten. Mijn werk is krachtig, helder en toegankelijk. Vormgeving staat in dienst van een heldere analyse en doeltreffende ideeen.

Wil je advies, een ontwerp, of zoek je een oplossing voor een probleem op communicatieniveau? Wil je weten hoe je informatie beeldend en typografisch sterk en functioneel kunt maken? Ik nodig je graag uit om te sparren.

Bel of mail me gerust voor een afspraak!

Ingrid Philomeen